*100 g mięsa z piersi kurczaka, bez skóry
*60 g ryżu białego
*20 g marchwi
*100 g cukinii
*0,5 łyżki oleju rzepakowego
*ziele angielskie (1 sztuka)
*1 liść laurowy
*szczypta soli białej
*tymianek
*majeranek
WYKONANIE (Czas przygotowania – 25 min ):
Mięso pokrój w kostkę, a warzywa w słupki. Warzywa podduś w minimalnej ilości wody. Dodaj przyprawy, zioła i pół szklanki wody. Włóż mięso i gotuj przez 15-20 min.
Grillowy jadłospis wcale nie musi się zawężać do kiełbasek, szaszłyków czy karkówki. Dobrze jest zerwać z rutyną i spróbować nowych możliwości. W prosty sposób można wyczarować pyszne i urozmaicone potrawy.
W sobotę, 17 maja żyjący w XIX w. kapłan z Sabaudii, zaangażowany w edukację zostanie pierwszym beatyfikowanym za pontyfikatu Papieża Leona XIV. „Camille Costa de Beauregard to wzór działania wobec ludzkiego cierpienia” – podkreśla arcybiskup Chambéry, Thibault Verny.
„To entuzjazm, który wykracza poza miasto Chambéry, poza Sabaudię, a nawet poza Kościół” – zapewnia Thibault Verny, arcybiskup trzech diecezji Sabaudii. W sobotę, 17 maja będzie uczestniczyć w beatyfikacji Camille’a Costa de Beauregard u boku nuncjusza apostolskiego we Francji, abpa Celestino Migliore.
W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.