Przygotowanie: Płatki owsiane gotuj w małej ilości wody przez mniej więcej 5 min. Odcedź i przełóż do miseczki. Dołóż jogurt i wymieszaj. Pokrój jabłko w kostkę, dodaj do miseczki i posyp cynamonem. Na wierzch połóż orzechy i płatki migdałów. Owsiankę możesz udekorować listkami świeżej mięty.
Biskup świdnicki Marek Mendyk udzielił wiernym dyspensy od zachowania wstrzemięźliwości od pokarmów mięsnych oraz pokutnego charakteru piątku przypadającego 26 grudnia 2025 r. Tego dnia Kościół obchodzi święto św. Szczepana, męczennika, a jednocześnie drugi dzień uroczystego świętowania Narodzenia Pańskiego.
W dekrecie, wydanym na mocy kan. 87 § 1 Kodeksu Prawa Kanonicznego, biskup podkreśla, że dyspensa została udzielona dla dobra duchowego wiernych świętujących pamiątkę przyjścia Zbawiciela.
W Sanktuarium Bożego Miłosierdzia odbyła się XXII Pielgrzymka Duszpasterstwa Przedsiębiorców i Pracodawców TALENT.
Uroczystej Mszy świętej sprawowanej w w niedzielę 7 grudnia w bazylice przewodniczył bp. Grzegorz Olszowski, delegat KEP ds. Duszpasterstwa Przedsiębiorców i Pracodawców.
W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.