Grillowanie jest dziś wspaniałym pomysłem na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół. W przyjemnej atmosferze towarzyskich spotkań można przygotowywać różne potrawy. Posiłek przyrządzony na grillu wcale nie musi być jednorodny. Poprosiliśmy naszego redaktora ks. Pawła Rozpiątkowskiego, który latem przyjmuje gości w ogrodzie, by podzielił się z naszymi Czytelnikami swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na dania z grilla.
Składniki:
15 surowych krewetek królewskich, 8 plastrów szynki parmeńskiej
Wykonanie:
Krewetki obrać z pancerzyków, zostawiając tylko ogonki. Plasterki szynki przekroić na pół wzdłuż, owinąć każdą krewetkę. Spiąć wykałaczką, grillować 2-3 minuty z każdej strony na niewielkim ogniu.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu