Grillowanie jest dziś wspaniałym pomysłem na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół. W przyjemnej atmosferze towarzyskich spotkań można przygotowywać różne potrawy. Posiłek przyrządzony na grillu wcale nie musi być jednorodny. Poprosiliśmy naszego redaktora ks. Pawła Rozpiątkowskiego, który latem przyjmuje gości w ogrodzie, by podzielił się z naszymi Czytelnikami swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na dania z grilla.
Składniki:
kaszanka, kiszona kapusta, majeranek
Wykonanie:
Kiszoną kapustę odcisnąć z wody, pokroić jak do kapuśniaku. Na folii ułożyć kaszankę, obłożyć kapustą, lekko oprószyć majerankiem. Zawinąć w folię. Grillować na ostrym ogniu ok. pół godziny.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu